sunnuntai 16. elokuuta 2009

Tervetuloa Hirvenkylään!

Tervehdys!

Tämä blogi on tarkoitettu Aarnimetsän Hirvenkyläläisten yhteydenpitoon ja tapahtumista tiedottamiseen.

Hirvenkylä on pienoinen kylä Aarnimetsän paronikunnassa, joka puolestaan on osa Tunnetun Maailman kirkkainta ja loistokkainta kuningaskuntaa, Drachenwaldia.

Kuulostiko käsittämättömältä?

Selvitetäänpä. :)

Me hirvenkyläläiset olemme keskisuomalaisia historian harrastajia, tarkemmin sanottuna historian elävöittäjiä. Elävöitämme keskiajan ja renesanssin aikakausia ja kulttuureja; tapaamme yhteisissä pukutapahtumissa, opiskelemme historiaa, teemme vaatteita, asusteita ja tarvekaluja, taistelemme, tanssimme ja teemme ruokaa, perehdymme heraldiikkaan ja harjoitamme illuminaatiota ja kalligrafiaa.... Kukin omien mieltymystensä ja taitojensa mukaan.

Hirvenkylä on siis yhtä kuin Jyväskylän seutu, Aarnimetsän paronikunta on Suomen Keskiaikaseura ja sen jäsenistö. Ja se Drachenwald, se tarkoittaa suurta osaa Euroopasta
sekä muutamia hyvinkin kaukaisia paikkoja kuten vaikkapa Etelä-Afrikka. Suomen Keskiaikaseura on nimittäin osa kansainvälistä Society for Creative Anachronism -järjestöä. Elävöittämisseuraa löytyy siis ympäri maailmaa! Tervetuloa mukaan!


Lisätietoja löydät Suomen Keskiaikaseuran sivuilta. "Kylät" linkistä löytyvät Hirvenkylän yhteistiedot ja "kalenterista" Aarnimetsän tulevat tapahtumat. "Uusille harrastajille"-sivut antavat vastauksia moniin aloittelijan mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Kauan eläköön Aarnimetsä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti